{loadmoduleid 170}
Kiełki zawierają w swoim składzie większe ilości fitoncydów o właściwościach bakteriobójczych oraz witaminy B2, niż pozostałe odmiany gorczycy. Zawierają także błonnik, saponiny, flawonoidy i roślinne hormony, korzystnie reguluje pracę całego organizmu. Polecane szczególnie do pikantnych potraw, sałatek, i kanapek ze względu na swój ostry
i wyrazisty smak. Kiełki gorczycy czarnej są łatwiejsze w uprawie od gorczycy białej, ponieważ w procesie kiełkowania wydzielają znacznie mniej śluzu.
Przygotowanie kiełków: Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi, kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-5 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacje na stronie www.toraf.pl.
EAN: 5907595503952
Od ćwierć wieku zbieramy nasiona, przechowujemy je i sprzedajemy pasjonatom ogrodnictwa.
Adres email:
toraf@toraf.pl
Nr telefonu :
+48 77 40 242 40
Zapisz się do naszego newsletter i bądź na bieżąco!