Nasiona na kiełki – Gorczyca sarepska

{loadmoduleid 170}

Kiełki gorczycy sarepskiej charakteryzują się ostrym, wyrazistym smakiem i aromatem. Zawierają w swoim składzie fitoncydy o właściwościach bakteriobójczych oraz uzupełniają braki witaminy B2. Zawierają także błonnik oraz saponiny, flawonoidy i roślinne hormony, korzystnie regulujące pracę całego organizmu. Polecane szczególnie do pikantnych potraw
z mięsa i ryb. Same nasiona mogą także służyć jako przyprawa do ogórków konserwowych
i do domowego wyrobu musztardy.

Przygotowanie kiełków: Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy  Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi, kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-5 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacje na stronie www.toraf.pl.

EAN: 5907595503945

Znajdź ten produkt u jednego z naszych partnerów: