Nasiona na kiełki – Groch cukrowy

PISUM SATIVUM L.

Kiełki grochu cukrowego są źródłem wielu cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Występująca w kiełkach grochu witamina A wspiera wzrok i skórę , witamina C wzmacnia układ odpornościowy a witamina D wspomaga zdrowe kości i funkcjonowanie układu odpornościowego. Obecność korzystnych enzymów takich jak np. Proteaza, która jest kluczowa do budowy i regeneracji tkanek w organizmie człowieka może pozytywne wpływać na nasze zdrowie. Kiełki groszku cukrowego są kruche i słodkawe, idealnie nadają się jako dodatek do sałatek, kanapek, past i twarogu – zobacz ciekawe przepisy. Kiełki mogą pełnić również funkcje dekoracyjną cenione są zwłaszcza w kuchni fusion.

Polecane sposoby uprawy kiełków: Na kiełkownicach TORAF – trzypoziomowej lub słoikowej. Dzięki nim kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. Nasiona wystarczy przepłukiwać woda 1-2 razy dziennie i zapewnić im dostęp do światła.

EAN: 5906468970594

Znajdź ten produkt u jednego z naszych partnerów: