PISUM SATIVUM L.
Kiełki grochu cukrowego są źródłem wielu cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Występująca w kiełkach grochu witamina A wspiera wzrok i skórę , witamina C wzmacnia układ odpornościowy a witamina D wspomaga zdrowe kości i funkcjonowanie układu odpornościowego. Obecność korzystnych enzymów takich jak np. Proteaza, która jest kluczowa do budowy i regeneracji tkanek w organizmie człowieka może pozytywne wpływać na nasze zdrowie. Kiełki groszku cukrowego są kruche i słodkawe, idealnie nadają się jako dodatek do sałatek, kanapek, past i twarogu – zobacz ciekawe przepisy. Kiełki mogą pełnić również funkcje dekoracyjną cenione są zwłaszcza w kuchni fusion.
Polecane sposoby uprawy kiełków: Na kiełkownicach TORAF – trzypoziomowej lub słoikowej. Dzięki nim kiełki są gotowe do spożycia po kilku dniach. Nasiona wystarczy przepłukiwać woda 1-2 razy dziennie i zapewnić im dostęp do światła.
EAN: 5906468970594
Od ćwierć wieku zbieramy nasiona, przechowujemy je i sprzedajemy pasjonatom ogrodnictwa.
Adres email:
toraf@toraf.pl
Nr telefonu :
+48 77 40 242 40
Zapisz się do naszego newsletter i bądź na bieżąco!