Nasiona na kiełki – Kapusta czerwona

{loadmoduleid 170}

Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy A i C oraz B, E, H, K, PP. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy, nerwowy, kostny, zęby
i gruczoły limfatyczne. Podobnie jak kiełki brokuła zawierają sulforafan – substancję antyrakową, chroniącą nasz organizm przed nowotworami – jego stężenie w kiełkach kapusty jest o wiele wyższe niż w samej kapuście. W smaku przypominają świeżą główkę kapusty.

Przygotowanie kiełków: Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy  Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi, kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacje na stronie www.toraf.pl.

EAN: 5907595508896

 

Znajdź ten produkt u jednego z naszych partnerów: