{loadmoduleid 170}
Kiełki kapusty są wyśmienitym źródłem witaminy A i C oraz B, E, H, K, PP. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy, nerwowy, kostny, zęby
i gruczoły limfatyczne. Podobnie jak kiełki brokuła zawierają sulforafan – substancję antyrakową, chroniącą nasz organizm przed nowotworami – jego stężenie w kiełkach kapusty jest o wiele wyższe niż w samej kapuście. W smaku przypominają świeżą główkę kapusty.
Przygotowanie kiełków: Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi, kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacje na stronie www.toraf.pl.
EAN: 5907595508896
Od ćwierć wieku zbieramy nasiona, przechowujemy je i sprzedajemy pasjonatom ogrodnictwa.
Adres email:
toraf@toraf.pl
Nr telefonu :
+48 77 40 242 40
Zapisz się do naszego newsletter i bądź na bieżąco!