{loadmoduleid 170}
Mieszanka nasion na kiełki składająca się z gatunków tworzących pikantną kompozycję smakową. Dzięki różnorodności gatunków wchodzących w skład tej mieszanki zyskujemy
w jednej porcji dużą dawkę wartościowych substancji odżywczych, soli mineralnych, aminokwasów i witamin. Regularne spożycie kiełków obniża ilość złego cholesterolu (działa antymiażdżycowo), reguluje procesy trawienne. Kiełki tej mieszanki świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek.
Skład mieszanki: Vigna radiata (Fasola Mung) – 40%; Raphanus sativus (Rzodkiew) -10%; Raphanus sativus var sativus (Rzodkiewka) -10%; Sinapsis alba (Gorczyca) – 10%; Lens culinaris (Soczewica jasna) – 10%; Lens culinaris green (Soczewica zielona) -10%; Lens culinaris red (Soczewica czerwona)- 10%
Prrzygotowanie kiełków: Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 4-7 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacje na stronie www.toraf.pl.
EAN: 5907595506533
Od ćwierć wieku zbieramy nasiona, przechowujemy je i sprzedajemy pasjonatom ogrodnictwa.
Adres email:
toraf@toraf.pl
Nr telefonu :
+48 77 40 242 40
Zapisz się do naszego newsletter i bądź na bieżąco!