Nasiona na kiełki – Kalarepa czerwona

{loadmoduleid 170}

Nasiona kalarepy czerwonej kiełkują łatwo i szybko a uzyskane kiełki o ciekawym zabarwieniu są pełne smaku i stanowią zdrowy przysmak, bogaty w cenne składniki pokarmowe
i witaminy (zwłaszcza A, B, C i E), mikro- i makroelementy. Kalarepa czerwona pobudza, poprawia pamięć, uaktywnia system odpornościowy organizmu, przeciwdziała nowotworom
i atakom wirusów. Smaczne kiełki kalarepy czerwonej mogą posłużyć jako dodatek do sałatki, jogurtu, twarożku, kanapki czy zupy.

Przygotowanie kiełków: Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy  Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacje na stronie www.toraf.pl.

EAN: 5907595504003

Znajdź ten produkt u jednego z naszych partnerów: