Nasiona na kiełki – Rukola

{loadmoduleid 170}

Błonnik i kwas tłuszczowy omega-3 zawarte w kiełkach rukoli  stymulują apetyt, ułatwiają trawienie, oczyszczają organizm z toksyn, wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają krążenie oraz mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe.  Kiełki rukoli podobnie jak same liście są stosowane jako afrodyzjak. Można je spożywać na zimno, jak i na gorąco. Stosuje się je: do kanapek, makaronów, sałatek, serów, sosów oraz jako dodatek do zup. Zainspiruj się i zobacz ciekawe – Przepisy z kiełkami

Przygotowanie kiełków: Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy  Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacje na stronie www.toraf.pl.

EAN: 5907595508506

 

Znajdź ten produkt u jednego z naszych partnerów: