Kiełki BIO Organic – Rukola

{loadmoduleid 170}

Błonnik i kwasy tłuszczowe omega-3 zawarte w kiełkach rukoli  stymulują apetyt, ułatwiają trawienie, oczyszczają organizm z toksyn, wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają krążenie oraz mają działanie bakteriobójcze oraz przeciwnowotworowe.  Kiełki rukoli podobnie jak same liście są stosowane jako afrodyzjak.  Kiełki rukoli o przyjemnym smaku można spożywać na zimno, jak i na gorąco.  Produkt naturalny pochodzący z upraw ekologicznych nie zawiera nasion GMO. Nasiona wyhodowane bez użycia środków chemicznych i nawozów sztucznych, zgodnie z normami UE.

Przygotowanie kiełków: Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy  Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacje na stronie www.toraf.pl.

EAN: 5907595509817

 

Znajdź ten produkt u jednego z naszych partnerów: