Dynia olbrzymia UCHIKI KURI

{loadmoduleid 170}

CUCURBITA MAXIMA

Uchiki Kuri (synonim Hokkaido) to japońska odmiana dyni charakteryzująca się jadalną skórką, wczesnym okresem dojrzewania i wyjątkowo przyjemnym smakiem przypominającym pieczone kasztany. Owoce o kształcie dużej cebuli osiągają wagę około
1,5 kg. Nadaje się do długiego przechowywania. Dzięki zwartej bezwłóknistej konsystencji świetnie nadaje się do duszenia, gotowania, sałatek, a także grillowania, a dzięki znacznym przyrostom pędów także do obsadzania płotów i altan. Jest bardzo zdrowa ze względu
na wysoką zawartość prowitaminy A, wyższą niż w marchwi. Siew IV-V nasiona położyć płasko i wcisnąć lekko w ziemie. Temperatura kiełkowania 15 – 25°C.

Siew: IV-V
Zbiór: VIII-IX 
Rozstawa: 100×150 cm
EAN: 5907595507844

Znajdź ten produkt u jednego z naszych partnerów: