Nasiona na kiełki – Soczewica

{loadmoduleid 170}

Bogate źródło białka, witamin (B1, B2, PP) oraz wielu niezbędnych składników odżywczych koniecznych do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego i naczyniowego takich jak: wapń, fosfor, żelazo, karoten. Zawarty w kiełkach błonnik pomaga usuwać
z organizmu toksyny. Kiełki soczewicy mają wysokie walory smakowe, idealnie nadają się
do sałatek, kanapek, dań głównych czy past twarogowych.

Przygotowanie kiełków: Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy  Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi, kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-7 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacje na stronie www.toraf.pl.

EAN: 5907595506502

 

Znajdź ten produkt u jednego z naszych partnerów: