Nasiona na kiełki – Słonecznik

{loadmoduleid 170}

HELIANTHUS ANNUUS

Kiełki słonecznika o lekko różowych pędach i orzechowym smaku doskonale nadają się do sporządzenia surówek, sałatek, jako smaczny dodatek do kanapek. Chętnie spożywane ze względu na zawartość dużych ilości białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pozytywnie wpływają na przemianę materii, szczególnie tłuszczów i węglowodanów. Ze względu na zawartość magnezu, potasu, miedzi i cynku, kiełki słonecznika powinny włączać do swojej diety osoby narażone na niedobór tych pierwiastków np. wegetarianie.

Przygotowanie kiełków: Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy  Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacje na stronie www.toraf.pl. Bezpośrednio przed wyłożeniem nasion słonecznika na kiełkownicę należy usunąć łupiny nasienne następnie obrane nasiona umieścić w naczyniu do odmoczenia.

EAN: 5907595507394

Znajdź ten produkt u jednego z naszych partnerów: