{loadmoduleid 170}
Kiełki soi to wyśmienite źródło białka, witamin A, B, C i K oraz fosforu, wapnia, potasu, żelaza i magnezu. Substancje antyrakowe zawarte w kiełkach soi hamują wzrost komórek nowotworowych. Zawierają również spore ilości kwasu foliowego, warto więc włączyć je do diety kobiet w ciąży. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w kiełkach pomagają obniżyć poziom “złego” cholesterolu. Kiełki soi to doskonały dodatek do ryżu, kanapek, zup, twarożków i sałatek. Produkt naturalny pochodzący z upraw ekologicznych nie zawiera nasion GMO. Nasiona wyhodowane bez użycia środków chemicznych i nawozów sztucznych, zgodnie z normami UE.
Przygotowanie kiełków. Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacje na stronie www.toraf.pl.
EAN: 5907595504188
Od ćwierć wieku zbieramy nasiona, przechowujemy je i sprzedajemy pasjonatom ogrodnictwa.
Adres email:
toraf@toraf.pl
Nr telefonu :
+48 77 40 242 40
Zapisz się do naszego newsletter i bądź na bieżąco!